How Andertech evolved from machine supplier to 3D print experts

  • Post author:
  • Post category:News
  • Post comments:0 Comments

“Vi skal finde nogle produkter, som måske ikke ville kunne blive lavet alligevel, hvis ikke man gik 3D-print-vejen,” siger Erik Sten Andersen, direktør og ejer af virksomheden Andertech med egen 3D-print-farm i Humlebæk.

I nordsjællandske Humlebæk er 60 3D-printere under samme tag det konkrete bevis på den transformation, virksomheden Andertech har været i gennem.

Da Erik Sten Andersen etablerede Andertech tilbage i 1984 var det nemlig med fokus på at levere udstyr og maskiner til plastindustrien. I 2011 satte han gang i en gennemgribende digitalisering af virksomheden, som i dag både leverer services inden for industriel IT, har udviklet sit eget IoT-udstyr og altså også står bag en 3D-print-farm med 60 kørende printere pr. januar 2019.

– Vi har en politik om, at det, vi laver fremadrettet, skal være skalerbart, globalt interessant og nyskabende, fastslår Erik Sten Andersen og fortæller, at en dedikation til at arbejde med nyskabende teknologier også er en måde at højne arbejdsglæden og tiltrække nye medarbejdere på.

For at opnå og vedligeholde den nødvendige viden og ekspertise inden for IoT, 3D-print og digital forretningsudvikling har Erik Sten Andersen og Andertech gennem flere år været en del af flere netværk, vidensfora og aktiviteter, herunder MADE.

I forbindelse med MADE-forskningen inden for Smart Factories har FORCE Technology været med til at lave en gennemgang af den digitale transformation i Andertech, og hvordan man gik fra at være maskinleverandør til at blive 3D-print-ekspert med 60 printere under samme tag.

– Det handler faktisk bare om at komme i gang og prøve sig frem og samtidig skaffe sig så meget viden som muligt via netværk m.m., fortæller Erik Sten Andersen.

Halvt for sjov købte vi i 2011 en 3D-printer, som vi fandt ud af kunne printe elektriske kabinetter til et af vores egenudviklede produkter. Og netop via printteknologiens designfrihed er det senere lykkedes at trække en gammel forretningsidé op af skuffen – en granulatsuger – og forvandle den til et kommercielt produkt, der koster godt halvdelen af en traditionel suger fremstillet i metal

Erik Sten Andersen, direktør og ejer, Andertech

Mere end prototyper

Andertech bruger i dag sine printere både til at fremstille komponenter til egne produkter, men også produkter og komponenter for andre virksomheder. Målet er at bruge 3D-ekspertisen og -udstyret til at fremstille de produkter, som det kun er muligt at lave med 3D-print.

– Alle kan købe en 3D-printer og printe nogle prototyper. Men vores målsætning er at designe et produkt fra bunden med additiv fremstilling og også producere det via AM, fastslår Erik Sten Andersen og tilføjer:

– Vi skal ikke ud og konkurrere med de mange andre virksomheder, der laver prototyper. Vi skal finde nogle produkter, som måske ikke ville kunne blive lavet alligevel, hvis ikke man gik 3D-print-vejen.

Andertech har været medlem af MADE siden 2017.

Leave a Reply